Előfizetői tartalom

OPEC: 70 dollárig emelkedhet 2020-ig az olajár

Portfolio
Csökkentette az olajkeresletre vonatkozó hosszú távú előrejelzését a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) - derült ki a ma megjelent World Oil Outlook című kiadványukból. Az OPEC szerint ugyanakkor további 10 000 milliárd dollárnyi befektetésre lesz szükség ahhoz, hogy a világpiaci keresletet 2040-ig ki tudják elégíteni és elkerülhető legyen az olajárak drasztikus emelkedése - írja az FT.

Az előrejelzés idézi azokat a szaúd arábiai vezetőket, akik a készlethiány jövőbeli veszélyeire hívták fel a figyelmet, ugyanis az alacsony olajáraknak köszönhetően az iparágban visszaestek az új beruházások. Az OPEC szerint 400 milliárd dollárnyi befektetésre lesz szükség az iparágban évente ahhoz, hogy mostantól egészen 2040-ig fedezni tudják a keresletet. Számításaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés