FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Váratlan bejelentés Svájcból - Mázlista magyaroktól hangos a világ (TOP 10 sztori - 7.)

Portfolio
Óriási felbolydulás, hatalmas devizapiaci átrendeződések, nem várt reakciók, kétes gazdaságpolitikai célok és eredmények - ez volt az eredménye annak, hogy januárban a svájci jegybank elengedte a frank árfolyamát. Magyarország került ki talán a legszerencsésebben az eseményekből a régiónkban: a jelzáloghiteleseket a forintosítási árfolyam rögzítésének köszönhetően két hónappal a svájci döntés előtt sikerült bevédeni, és ezzel a magyar devizahitelesek rögtön a külföldi gazdasági sajtó címlapjaira kerültek. A felügyeleti vizsgálatok elmélyülése nyomán kitört, egyébként fájdalmas brókerbotrány pedig bizonyos mértékben a pénzügyi szektor tisztulását hozta.

Odacsapott a svájci jegybank a piacoknakA devizapiacok történetének - de legalábbis a fejlett országok kulcsvalutáinak - egyik leghevesebb árfolyammozgása zajlott le azok után, hogy a jegybank január 15-én bejelentette: nem védi többet az euróval szembeni 1,2-es küszöböt.TOP10 sztori Ahogy minden évben, a Portfolio szerkesztősége idén is összeállította a 2015-ös év legmeghatározóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés