Előfizetői tartalom

Váratlan bejelentés Svájcból - Mázlista magyaroktól hangos a világ (TOP 10 sztori - 7.)

Óriási felbolydulás, hatalmas devizapiaci átrendeződések, nem várt reakciók, kétes gazdaságpolitikai célok és eredmények - ez volt az eredménye annak, hogy januárban a svájci jegybank elengedte a frank árfolyamát. Magyarország került ki talán a legszerencsésebben az eseményekből a régiónkban: a jelzáloghiteleseket a forintosítási árfolyam rögzítésének köszönhetően két hónappal a svájci döntés előtt sikerült bevédeni, és ezzel a magyar devizahitelesek rögtön a külföldi gazdasági sajtó címlapjaira kerültek. A felügyeleti vizsgálatok elmélyülése nyomán kitört, egyébként fájdalmas brókerbotrány pedig bizonyos mértékben a pénzügyi szektor tisztulását hozta.
Odacsapott a svájci jegybank a piacoknakA devizapiacok történetének - de legalábbis a fejlett országok kulcsvalutáinak - egyik leghevesebb árfolyammozgása zajlott le azok után, hogy a jegybank január 15-én bejelentette: nem védi többet az euróval szembeni 1,2-es küszöböt.TOP10 sztori Ahogy minden évben, a Portfolio szerkesztősége idén is összeállította a 2015-ös év legmeghatározóbb...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái