Gazdaság

Egyre nagyobb bajban Oroszország, megütötték a rubelt

Portfolio
Több mint fél százalékkal gyengült hétfő reggelre az orosz rubel a dollárral szemben, miután a moszkvai hatóságok közölték, hogy novemberben ismét gyorsult az orosz gazdaság visszaesése. Ráadásul az olajár is megint lejtőre kerülhet, ami szintén nem jó hír Oroszország számára.
Az orosz gazdaság novemberben 4 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ez magasabb volt az októberi 3,7 százalékos csökkenésnél - közölték a moszkvai hatóságok hétfő reggel. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozza az ilyen mértékű zsugorodást, de nem lenne meglepő, ha elsősorban az ismét csökkenésnek indult olajár negatív hatásait látnánk.

Arkagyij Dvorkovics miniszterelnök-helyettes egyébként éppen hétfő reggel nyilatkozott a Rosszija 24 nevű tévécsatornának, a politikus abban bízik, hogy az olajiparban csökkenő beruházások megállítják majd a nyersanyag árának esését, és stabilizálódik az árfolyam.

A vártnál nagyobb gazdasági visszaesés hírét a rubel is megérezte, hétfő reggel jelentős gyengülésnek indult a dollárral és az euróval szemben. Az euró-rubel árfolyam több mint egy százalékkal 77,76 környékére emelkedett, míg a dollárral szemben ismét 70 felett járt a jegyzés.

Egyre nagyobb bajban Oroszország, megütötték a rubelt
A rubel gyengülése egyébként nem biztos, hogy rossz hír, hiszen néhány hete a Bank of America-Merrill Lynch elemzői vélekedtek úgy, hogy az alacsony olajár negatív hatásait a deviza gyengítésével tudja ellensúlyozni.
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nemet autoipar autogyartas