Előfizetői tartalom

Egymásnak estek a közel-keleti nagyhatalmak

Portfolio
Napok alatt látványosan romlott a viszony a két közel-keleti politikai és vallási hatalom, Szaúd-Arábia és Irán között, ami mostanra odáig fajult, hogy a két ország megszakította a diplomáciai kapcsolatokat. Ha nyílt háború bontakozna ki a két ország között, az könnyen harctérré változtathatná az egész közel-keleti térséget, így a helyzet nagyon is kiélezett. Az olaj átmenetileg megugrott a hírre, a rali azonban egyelőre nem bizonyult tartósnak. Az alábbiakban a szaúdi-iráni konfliktus olajárakra gyakorolt hatásának kérdését és a hosszabb távú olajpiaci kilátásokat jártuk körül.

Éleződő konfliktushelyzet a Közel-KeletenPár nap alatt drámaina megromlott a viszony a Közel-Kelet két országa, Szaúd-Arábia és Irán között, amit az váltott ki, hogy a szaúdiak január másodikán évtizedek óta nem látott tömeges kivégzést hajtottak végre. Ez összesen 47 embert érintett, köztük Nimr al-Nimr síita főpapot, akit évekkel korábban már halálraítéltek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái