Előfizetői tartalom

11 éves mélypontra esett az olaj

Portfolio
Jelentős esés bontakozott ki a mai kereskedésben az olaj piacán, az árfolyamok több mint 11 éve nem látott alacsony szintre zuhantak. Hiába a szaúdi-iráni konfliktus, a befektetők most azt kezdhették el árazni, hogy mostantól jelentősen csökken annak az esélye, hogy az OPEC összehangolt döntés keretében kitermelés csökkentésről dönt a piaci folyamatok normalizálása érdekében.

Masszív esésben az olajA szerdai kereskedésben komoly eladói nyomás bontakozott ki az olajnál, az európai benchmark olajfajta, a Brent 35,8 dollár közelébe süllyedt, 2 százalékkal a korábbi záró értéke alá, hasonlóan alacsony jegyzéseket 2004 óta nem láthattunk. Az amerikai WTI pedig 35,5 dollár közelébe került, 1,5 százalékos esést mutatva.Mitől ijedtek meg a befektetők?Annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés