Gazdaság

Az inflációs kilátásokat még mindig máshogy látják a Fednél

Portfolio
A Fed nyíltpiaci bizottságának szavazótagjai közül majdnem mindenki úgy vélte a decemberi ülésen, hogy az infláció középtávon képes visszatérni a 2 százalékos célhoz, azonban néhányan még mindig úgy látták, hogy az továbbra is veszélyesen alacsony szinten ragadhat be - derül ki a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből.
A decemberi ülés jegyzőkönyve arra utal, hogy még mindig nagyok a nézeteltérések az amerikai jegybankon belül az infláció ügyében, annak ellenére, hogy meglépték az első kamatemelést.

Emiatt az infláció alakulásának (továbbra is) kulcsszerepe lesz abban, milyen ütemben emel majd kamatot a következő egy évben az amerikai jegybank.

A decemberi kamatemelés, amivel egyidejűleg a kamatszint fokozatos emelésére is ígéretet tettek, egy kompromisszumos megoldásnak mondható a szavazótagok között.

A Fed döntéshozói általánosságban négy darab 25 bázispontos emelésre számítanak 2016-ban, de a jegyzőkönyv leszögezte, hogy néhány szavazótag óvatosan áll majd a további emelésekhez, ha elmarad az infláció emelkedése.

A döntéshozók szerint a fokozatos emelésekkel a stimulus tovább tarthat, miközben nekik is több időt ad arra, hogy meggyőződjenek, az infláció jó úton jár, hogy elérje a 2 százalékot.

A résztvevők stabil belső fogyasztásra számítanak, amit a béremelések és a foglalkoztatottság bővülése hajt majd. Elismerték ugyanakkor, hogy a gyenge globális kereslet, a kínai lassulás és a dollár erősödése kockázatot jelent az USA kilátásait nézve. A legtöbb szavazótag szerint a munkaerőpiac a teljes foglalkoztatottságot is túlszárnyalhatja idén, aminek köszönhetően beindulhat a bérnövekedés és ezzel az infláció is emelkedhet.

A jegyzőkönyv megjelenése után a dollár gyengült az euróval szemben, a jegyzések 1,075-ről 1,077-ig ugrottak.

Az inflációs kilátásokat még mindig máshogy látják a Fednél
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
koronvavirus