Előfizetői tartalom

Több mint 20 éve nem látott ilyen adatot az USA, szakad az olaj

Portfolio
Bár az amerikai nyersolajkészletek váratlanul visszaestek, az üzemanyagkészletek 1993 óta nem nőttek akkorát, mint múlt héten - derült ki az Energetikai Információs Hivatal szerda esti jelentéséből. Az üzemanyagtartalékok 10,6 millió hordóval nőttek a január elsejével záruló héten, miközben az elemzők mindössze 2,3 millió hordós bővülést vártak. Az olaj ára így a napközbeni - 11 éve nem látott - mélypontjáról még tovább esett.

A nyersolajkészletek 5,1 millió hordóval estek múlt héten, ami nagy meglepetést okozott - az elemzők 2,6 millió hordós bővülésre számítottak. Mindez akár segíthetett is volna az olajárak korrekciójának, azonban mint kiderült, az üzemanyagkészletek 23 éve nem látott mértékben nőttek múlt héten. Mindez alacsonyabb jövőbeni keresletet vetít előre, így újabb pofont kapott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés