Előfizetői tartalom

Ezért pánikol most a világ

Rosszul indult az új év a globális részvénypiacokon, széleskörű esést tapasztalhattunk a vezető indexekben. Az eladási hullámot a kockázatkerülési magatartás felerősödése okozta, melyet elsősorban a feltörekvő piacokkal kapcsolatos félelmek tápláltak. A háttérben meghúzódó folyamatok már 2015-ben is jelen voltak, idén azonban új erőre kaptak a velük kapcsolatos piaci aggodalmak.

A feltörekvő piacokkal kapcsolatos aggodalmakat három fő okra vezethetjük vissza: csökkenő / alacsony nyersanyagárak Fed kamatemelés lassuló kínai gazdaságA nyersanyagárak alacsonyan maradhatnak2015 folyamán az energiahordozók, a nemesfémek és az ipari fémek nagy részének árfolyama a mélybe zuhant, ami érzékenyen érintette a nagy nyersanyag-exportőr feltörekvő országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés