Előfizetői tartalom

Paks II: nyilvánosságra hozták a kellemetlen levelet

Portfolio
Nyilvánosságra hozta az Európai Bizottság azt a levelet, amelyet még tavaly november közepén írt a magyar hatóságoknak és abban egyértelműen rögzíti, hogy álláspontja szerint a magyar fél által tervezett finanszírozási konstrukció állami támogatást tartalmaz, amelynek jogszerűségét így vizsgálni kell - írja a Népszabadság. A cikk szerint bár a levélben néhány információ ki van takarva, de az például új információként kiderült, hogy ha határidőre nem készül el a beruházás, akkor kötbér kötelezettség lép fel. A levél szerint Brüsszel a magyar megtérülési számításokat torzítottnak tartja.

A levél szerint Brüsszel úgy látja: a projekt megtérülési számításait addig "faragták", amíg a magyar fél ki nem hozta, hogy végülis megtérül a beruházás piaci alapon is (6,5-9,5%-os adózás utáni megtérülés jött ki), azaz a magyar pozíció eddig végig arra épült, hogy a beruházásban nincs állami támogatás. A levéllel tehát ezt az érvelést alapvetően vonta kétségbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés