Előfizetői tartalom

Itt a példátlan brüsszeli döntés a lengyel lépésekre! (2.)

Portfolio
A lengyel kormány közelmúltbeli lépései nyomán ma úgy döntöttek az Európai Bizottság biztosai, hogy elindítják az előzetes jogállamisági vizsgálatot Lengyelország kapcsán - jelentette be szerdai déli brüsszeli sajtótájékoztatóján Frans Timmermans első alelnök. Ez az előzetes vizsgálat a következő hetekben a párbeszédre épít, amelynek keretében a Bizottság tájékozódni fog és ezt követően várhatóan március körül értékeli az információkat, majd dönt a további irányról. A lengyel külügyminiszter máris reagált és zavarosnak ítélte Timmermans szavait, ezért megvárják a Bizottság írásos anyagát.

Egyetértésben döntöttekAz EUrológus összefoglalója szerint az uniós biztosok hosszan vitatkoztak ma az ügyről, de pragmatikusan álltak a kérdéshez, és végül egyetértésben döntöttek - nyilatkozott egy bizottsági forrás. Mindez azt is jelenti, hogy Navracsics Tibor magyar uniós biztos nem szavazott az indítvány ellen, pontosabban szavazásra nem is került sor. A mai bizottsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés