Előfizetői tartalom

Kína és az olajár átírja a játékszabályokat

Portfolio
2016-ban a jelenleginél valamivel magasabb, de továbbra is alacsony szinten stabilizálódhat az olaj világpiaci ára, ami változatlanul támogathatja a fejlett, illetve nettó olaj-importőr feltörekvő országok gazdasági növekedését, vélik a Concorde elemzői. A kínai lassulás és gazdasági szerkezetváltás miatt a globális kereslet és növekedés alakulásában fontos szerepet kaphat az USA és az eurózóna belső keresletének élénkülése, ami így a szenvedő feltörekvő piaci országoknak is némi segítséget nyújthat. A fejlett piaci hozamok tekintetében kétoldali kockázatok jellemzik 2016-ot, míg az amerikai részvénypiac meglehetősen nehéz év elé néz.

Az olajárak mélybe zuhanásával jelentős jövedelem-átrendeződés ment végbe a világon. A nagyobb olajexportőr feltörekvő országok összesített fizetési mérlege a 2011. körüli 400 milliárd dollár feletti többlete 2015-re negatívba fordult, ami 2016-ban is fennmaradhat.Mi lesz az olajjal?A Concorde elemzői rövid/középtávon az olaj árfolyamának stabilizálódására számítanak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés