Előfizetői tartalom

Zuhan az olaj, szükségállapotot hirdettek Venezuelában

MTI
|
Portfolio
Azzal párhuzamosan, hogy a pénteki kereskedésben 29 dollár alá zuhant az amerikai WTI kőolajfajta hordónkénti ára, gazdasági szükségállapotot hirdetett a venezuelai parlamentben Nicolás Maduro elnök. Ez az ő hatáskörét jelentősen kibővíti amellett, hogy az ország exportjának szinte teljes egészét adó kőolaj zuhan, ami így az elnök szavai szerint is katasztrofális állapotot okozott az országban. A venezuelai jegybank egy év után közzétett új gazdasági adatai is ezt támasztják alá.

Amint megírtuk, a pénteki kereskedésben 5,7%-kal zuhant a WTI árfolyama és este a 29 dolláros szint alá is beesett az árfolyam. Eközben gazdasági szükségállapotot rendelt el Nicolás Maduro venezuelai elnök. Az intézkedés kiterjesztené az elnök hatáskörét, akinek a Venezuelai Egyesült Szocialista Párt (PSUV) nevű csoportosulása a decemberi parlamenti választásokon 17 év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés