Előfizetői tartalom

Jön a nagy kínai vallomás a héten

Portfolio
A Kínából érkező negyedik negyedéves GDP-adatok, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése és a Nemzetközi Valutaalap friss globális gazdasági előrejelzése kerülhet a héten a piacok fókuszába. Fontos esemény a World Economic Forum szerdán kezdődő éves találkozója is Davosban, ahol a világ vezetői és vállalati felsővezetők szólalnak meg fontos gazdasági kérdésekben. A hét első napján az Egyesült Államokban szünetel a kereskedés.

Az elemzői várakozások szerint Kínában 6,9 százalékra mérséklődhetett a GDP növekedési üteme a negyedik negyedévben. A 2015-re várt 7 százalék alatti növekedési szám a leggyengébb adat lehet a gazdasági világválság óta. A decemberi meglepően jó külkereskedelmi adatok ugyanakkor a gazdaság stabilizálódásának jeleit is mutathatják. A GDP-adat melett ipari termelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés