Előfizetői tartalom

Még egy ideig biztos nem látja a NAV a céged számlázását

Portfolio
Óriási előrelépést jelentene a feketegazdaság elleni harcban, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tényleg online látna minden egyes elkészült számlát, azonban ez hosszú előkészítést és jelentős informatikai fejlesztéseket feltételez mindkét oldalon - mondta el Vámosi-Nagy Szabolcs, az EY adószakértője, az adóhivatal volt elnökhelyettese a Világgazdaságnak. Ezek miatt egyelőre valószínűleg a hatóságnak be kell érnie a már bevált eszközök korszerűsítésével.

Annyit már biztosan tudni lehet, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálja, hogyan lehetne az online számlázást bekötni a NAV-hoz. Vámosi-Nagy azt mondja, nem tud róla, hogy a világon bárhol bevezettek volna egy ilyen általános rendszert. A franciák próbálkoznak vele a kétszáz legnagyobb ottani céggel, azonban alig 8-10 társaság vállalata eddig ezt. Jó alapot ad ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés