Előfizetői tartalom

Még több menekültet vizionál a magyar kormány

Portfolio
Európai forgatókönyv kidolgozását sürgette hétfőn Brüsszelben a magyar külügyminiszter arra az eshetőségre, ha Görögország nem lesz képes eleget tenni schengeni kötelezettségeinek. A kormány a szíriai és az iraki helyzet további romlására és menekültek újabb tömegeire számít, ezért az észak-görög határon alakíttatna ki egy új schengeni védelmi vonalat - számolt be a BruxInfo.

Semmi jelét nem látja a magyar kormány a helyzet javulásának Európa déli szomszédságában. Éppen ellenkezőleg: a szíriai és az iraki humanitárius helyzet további súlyosbodására számít, ami újabb és újabb menekülthullámokat indíthat el Európa felé. Ezt Szijjártó Péter magyar kül- és külgazdasági miniszter fejtette ki a külügyi tanács hétfői ülésén Brüsszelben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés