Előfizetői tartalom

Már csak egy amerikai kamatemelést várnak idén az elemzők

Portfolio
A fokozódó részvénypiaci turbulencia hatására jelentősen megváltoztak az amerikai kamatemelési várakozások 2016-ra vonatkozóan a CME Fed Watch elemzői felmérése szerint - írja a CNBC. A megkérdezettek már csak egy kamatemelést várnak idén, amit ráadásul szerintük szeptemberig eltolhatnak. Ez előtt még két vagy három szigorításra számítottak.

Az elemzők jelenleg 29 százalékos valószínűséget adnak egy márciusi kamatemelésnek, ugyanez egy hónapja még 53 százalék volt. A szeptemberi üléstől ugyanakkor már 51 százalék vár szigorítást, de ennél is nagyobb esélyt, 60 százalékot adnak a decemberi találkozónak. Az emelésekkel kapcsolatos kétségeket a kötvénypiacok is megérezték, a 10 éves amerikai állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés