Előfizetői tartalom

Eltörölhetik a menekültek visszaküldésének lehetőségét

Portfolio
Ha nem sikerül a következő 6-8 hétben látványosan csökkenteni az Európába érkező menedékkérők számát, el kell gondolkozni egy pótterven - jelentette ki szerdán az Európai Parlamentben Mark Rutte, az EU soros elnökségét adó Hollandia kormányfője. A Bizottság úgy reformálná meg a dublini rendszert, hogy eltörölné azt a szabályt, ami lehetővé teszi a menedékkérők visszaküldését az érkezés szerinti tagállamba - írja a Bruxinfo.

Ha nem sikerül 6-8 héten belül úrrá lenni a menekülthullámon és látványosan visszaszorítani az Európába érkező menedékkérők számát, akkor az EU-nak el kell gondolkoznia egy pótterven - jelentette ki az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén, majd az azt követő sajtótájékoztatón a soros elnökséget adó Hollandia kormányfője. Ellenkező esetben Marc Rutte a tagállami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés