FONTOS Összeomlott a hitelezés Magyarországon, ők lettek a legnagyobb áldozatok
 
Előfizetői tartalom

Csúnya évkezdet: 11 havi mélyben az üzleti aktivitás az eurózónában

MTI
|
Portfolio
A vártnál jóval alacsonyabban alakult januárban az eurózónában a feldolgozóipari és a szolgáltatói szektor beszerzési menedzser indexe, így a kompozit mutató is, utóbbi így 11 havi mélypontot jelez - derült ki a ma délelőtt a Markit által közzétett előzetes adatokból. Az új megrendelésekre, az exportrendelésekre és a kibocsátásra vonatkozó alindexek mind süllyedtek a decemberi értékekhez képest, ennek ellenére a foglalkoztatottsági alindex továbbra is javuló helyzetre utal a cégeknél az eső olajárak miatt, a kompozit mutató pedig összességében továbbra is lendületes GDP-növekedés irányába mutat. A Markit vezető közgazdásza is nyugtatott a friss adatok kapcsán.

Mélypontok sok területenA pénteken közölt jelentés szerint a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI tizenegy havi mélypontra, 53,5 pontra csökkent januárban. Elemzők 54,2 pontra számítottak a decemberi 54,3 pont után. Az index értéke mindazonáltal már 2013 júliusa óta a növekedési tartományban tartózkodik. Mind a szolgáltató szektorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés