Előfizetői tartalom

Keményen bírálják az MNB oktatási programját

Portfolio
Az MNB-alapítványok által felhasznált közpénz ellenőrizetlen forrásként jelenik meg a szigorúan szabályozott felsőoktatási piacon: felhasználásuknál sem a közpénzügyi, sem az akkreditációs szabályok nem érvényesülnek. Sérül a támogatott intézmények autonómiája, mivel a pénzügyi támogatás elnyerése és megőrzése érdekében alkalmazkodniuk kell az "adományozó" nyílt vagy burkolt elvárásaihoz, amelyek a programok tartalma mellett a személyi feltételekre is kiterjednek. Így foglalja össze a kifogásait az MNB oktatási programjával szemben a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Bizottsága.

A testület főbb észrevételei a közvetkezők: Az MNB-nek és Alapítványainak a gyakorlata a közpénz-felhasználás olyan normáinak, mint átláthatóság, megalapozottság, elszámoltathatóság, hatékonyság nem felel meg. Az MNB és Alapítványai minden megkötöttség nélkül, a nyilvánosságot és a szakmai kontrollt elkerülve, rejtett és átláthatatlan döntési folyamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés