Előfizetői tartalom

Kizárással fenyegetik a bajorok a görögöket Schengenből

MTI
A menekültválság miatt elképzelhető Görögország kizárása a schengeni övezetből - közölte pénteken Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter Szófiában. Közben Angela Merkel német kancellár megvédte a törököket abban az értelemben, hogy meglátása szerint ők mindent megtesznek a menekülthullám csillapításáért és ehhez megkapják az EU pénzügyi támogatását.

A bajor belügyi tárca vezetője a bulgáriai állami rádióban elmondta, hogy amennyiben Athén továbbra sem teljesíti kötelezettségeit a külső határok hatékonyabb védelmében, úgy rákényszerülhetnek egy ilyen lépésre. Herrmann egy regionális biztonsági konferencián vett részt a bolgár fővárosban. Nikosz Kociasz külügyminiszter viszont lehetetlennek tartja a görög határok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés