Előfizetői tartalom

A Bank of Japan megmondta, mi segíthet most Kínán

Portfolio
Haruhiko Kuroda japán jegybankelnök szerint Kínának szigorúbb tőkekorlátozásokat kellene bevezetnie, ami segítene megfékezni a masszív tőkekiáramlást az országból és stabilizálná a jüan árfolyamát is - írja a CNBC. A Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésén ott volt Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója is, aki úgy vélte, a devizatartalékok növelésével is támogatni lehetne az árfolyamot.

Kínából majdnem 700 milliárd dollárnyi tőke távozott 2015-ben az Institute of International Finance szerint. A jüan jelentős gyengülése miatt a vállalatok igyekeznek minél hamarabb visszafizetni tengerentúli tartozásaikat. A Bank of Japan feje szerint a kínai hatóságok úgy próbálják stabilizálni a jüan árfolyamát, hogy közben fenntartják a laza monetáris politikai kondíciókat.Ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés