Előfizetői tartalom

Idegháború Schengen körül

Portfolio
A tagállamok belügyminiszterei hétfőn megvitatják a belső határellenőrzés meghosszabbításának a lehetőségét a schengeni határkódex adta kereteken túlra. A kormányok egy része felkérné a Bizottságot annak az értékelésnek az elkészítésére, ami alapján jogszerűen akár további két évre is felfüggeszthetnék Schengent. A kérdés komoly dilemma elé állítja a magukat Schengen barátainak nevező országokat.

Május 12-én az utolsó határidő is lejár, ameddig Németország szabályosan fenntarthatja a még szeptemberben bevezetett határellenőrzéseket a belső határain. Ha Berlin a szabályok tiszteletben tartásával kívánná fenntartani a belső határellenőrzést (ami a jelek szerint a szándékában áll), akkor azt csak egy módon teheti meg. A schengeni kódex azon cikkének az aktiválásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés