Előfizetői tartalom

Már az amerikai recesszió előszelét látjuk?

Portfolio
Míg a feltörekvő állampapírpiacról és a magas kamatozású vállalati kötvénypiacról jelentős mennyiségű tőke távozott az utóbbi héten, aközben a fejlett állampapírpiacokra rendkívül nagy beáramlást láthattunk, ami erősíti azokat a nézeteket, hogy itt bizony recessziós várakozások mozgatják a piacokat - hívják fel a figyelmet friss tőkeáramlási jelentésükben a Bank of America Merrill Lynch befektetési stratégái. Egy másik anyagban a bank makroelemzői viszont amellett érvelnek, hogy egyelőre alacsony, mintegy 20%-os, az esélye annak, hogy a következő egy év során recesszióba fordul az Egyesült Államok gazdasága.

Egyre többször előkerül az R betűvel kezdődő szó (recession, azaz recesszió) a befektetői találkozókon a beszélgetésekben, de a Merrill makroelemzői számos indikátort, illetve saját előrejelzéseiket is megvizsgálva azt hangsúlyozzák: ennek esélye egyelőre alacsonynak mondható. Meglátásuk szerint a recessziós időszakok előrejelzésére egyértelműen az amerikai állampapírpiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái