Előfizetői tartalom

Kiderült: Magyarország leszerepelt a korrupciós rangsorban

Portfolio
Dánia a világ legkevésbé korrupt országa, Finnországot és Svédországot megelőzve - közölte a Transparency International a legfrissebb korrupciós index értékek nyilvánosságra hozatalakor. Az elemzés Európával foglalkozó részében Magyarországot külön megemlíti a TI, Macedóniával, Spanyolországgal és Törökországgal közösen értékelésük szerint itt is "nagyon aggasztó" a korrupciós folyamatok romlása. A friss értékelés szerint hazánk 51 pontot ért el, ami alacsonyabb az előző felmérésben szereplő 54 pontnál. Ez arra volt elég, hogy a 168 országból Magyarország az 50. helyen végezzen, míg az előző rangsorban a 175 ország közül volt a 47. helyezett.

Az élbolyA Transparency International 2015-ös korrupciós indexe alapján a korrupcióval legkevésbé fertőzött országok a következők: 1. Dánia 2. Finnország 3. Svédország 4. Új-Zéland 5. Hollandia 5. Norvégia 7. Svájc 8. Szingapúr 9. Kanada 10. Németország, Luxemburg, Nagy-BritanniaMagyarország a romló országok közöttAz Európával foglalkozó részben a TI szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés