Előfizetői tartalom

Magyarország a szerencsésebbek között

Portfolio
Sikerrel vehetjük idén a feltörekvő piacokra váró akadályokat, vélik a Morgan Stanley-nél. Az alacsony olaj- és nyersanyag-áraknak és külső tényezőknek (Fed-kamatemelés, Kína) való kitettségük szerint osztályoztak 20 feltörekvő piaci országot a bankház elemzői, melyek alapján - a belső stabilitási mutatókat is figyelembe véve - összeállítottak egy sérülékenységi rangsort. Bár összesítésben jó helyen végeztünk, ennek ellenére két főbb ponton nagy szükség van még a javulásra: a GDP-arányos államadósság, illetve a külföldi kézben levő állampapírok aránya továbbra is magas, ami sebezhetőbbé tehet minket középtávon.

Idén felerősödtek a befektetői félelmek, hogy az alacsony olaj- és nyersanyagárak, illetve a Fed-kamatemelések magukkal sodorhatják sok feltörekvő ország gazdaságát. A Morgan Stanley elemzésében sorra vette a különböző kockázati tényezőknek való kitettségeket, és ennek megfelelően rangsorolta a 20 vizsgált országot.A globális olajjátszma nyerteseiAhhoz, hogy az alacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés