Gazdaság

Merkelt megrémítette, amit az oroszok művelnek Szíriában

MTI
Reuters
Közös lépéseket tesz Ankara és Berlin a szíriai menekülthullám megállítására - jelentette be Ahmet Davutoglu török miniszterelnök hétfőn Ankarában Angela Merkellel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Merkel elmondta: megdöbbentette, ami történik Aleppóban, beleértve az orosz bombázást is.
Davutoglu elmondta, hogy közös diplomáciai kezdeményezésről döntöttek az Aleppó elleni támadás megfékezése érdekében, és szeretnék elérni azt is, hogy a NATO vállaljon nagyobb szerepet a menekültválság kezelésében. Konkrétan azt szeretnék, ha a NATO megfigyelő képességei jelen lennének a szíriai határon és az Égei-tengeren.

Davutoglu hangoztatta, hogy az Aleppó térségében folyó bombázások miatt harmincezer szíriai menekült torlódott fel a török-szíriai határon. Hozzátette, hogy Törökország a szükséges pillanatban befogadja ezeket az embereket.

Angela Merkelt "nem csak felháborította, de megrémítette" az a sok szenvedés, amit a szír kormánycsapatokat támogató az orosz bombázás okoz több tízezer embernek Szíriában.

Mint elmondta, Törökországgal azon lesznek, hogy nyomatékosítsák az ENSZ-tagországok vezetőinél, hogy tartsák be a decemberben elfogadott ENSZ határozatot, amely felszólítja a feleket, hogy haladéktalanul állítsák meg a polgári lakosság körében elkövetett támadásokat.

A kancellár arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben rendkívül nehéz a szíriai béketárgyalásokat folytatni. Merkel fontosnak nevezte, hogy gyors és látható előrelépés mutatkozzon a menekültek törökországi fogadásában.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
élelmiszer étel getty