Előfizetői tartalom

Menekültválság: három hónapot adtak a görögöknek

MTI
Az Európai Unió tagállamainak Brüsszelbe delegált állandó nagykövetei szerdai ülésükön elfogadták az EU Görögországnak szóló ajánlásai második csomagját, amelyben arra szólítják fel Athént, hogy három hónapon belül szüntesse meg a schengeni övezet külső határa görög szakaszának védelmében mutatkozó komoly hiányosságokat - közölték diplomáciai források a tanácskozás után.

Amennyiben Görögország nem tenne eleget az összes felsorolt ajánlásnak - s kevesen gondolják, hogy a gazdasági nehézségekkel küzdő dél-európai ország kormánya képes lenne rá -, a schengeni egyezmény értelmében a belső határok mentén fekvő tagállamoknak lehetőségük lenne rá, hogy egy időre visszaállítsák a határellenőrzést. Brüsszeli diplomaták arra számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés