Előfizetői tartalom

Soha nem volt ekkora munkaerőhiány az építőiparban

A kormány az építőipar fellendülését várja az áfacsökkentéstől és az új családi otthonteremtő intézkedésektől, azonban a szektorra jellemző munkaerőhiány számottevően csorbítani fogja az új kedvezmények hatásait. A válság után a szakmunkások jelentős része külföldre vándorolt a jobb fizetések miatt, így mostanában még az - egyelőre - alacsony megrendelések mellett is vadásznia kell a cégeknek a munkaerőre. A fellendülő piaci kereslet szükségszerűen kikényszeríti a béremeléseket, amely folyamat kezdetét már 2015-ben is látni lehetett. Mindez pedig a lakás, illetve házépítések árát is számottevően emeli majd, vagyis az intézkedések hatására nem hogy csökkennének, hanem növekednek majd a költségek.

Az építőiparban sem új dolog a szakmunkáshiányA gazdaság számos ágazatában munkaerőhiányra panaszkodnak a cégek az elmúlt fél-egy évben. Ennek ékes példája az építőipar, amely előtt - az új kormányzati családi otthonteremtő intézkedéseknek köszönhetően - idén még az eddigieknél is nagyobb kihívások állnak ezen a téren.Az ÉVOSZ őszi felmérésben - amikor még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái