Előfizetői tartalom

Világháborút emleget Medvegyev

MTI
Az érintett hatalmaknak tárgyalóasztalhoz kell ülniük és megállapodniuk a szíriai háború lezárásáról, mert egy külföldi szárazföldi intervenció új világháborút robbanthat ki - figyelmeztetett a Handelsblatt című német gazdasági lapnak nyilatkozva Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök. Egyben úgy vélekedett, hogy a német kancellár által megtestesített, a menekültek befogadására vonatkozó európai politika "ostoba". Közben csütörtökön Brüsszelben Ashton Carter amerikai védelmi miniszter azt nyilatkozta: a NATO mérlegeli annak a lehetőségét, hogy önálló tagként csatlakozzék az Iszlám Állam terrorszervezet elleni koalícióhoz.

A szárazföldi hadműveletek általában ahhoz vezetnek, hogy a háború állandóvá válik - mondta Szíria kapcsán az orosz kormányfő hírügynökségi jelentések szerint a pénteki lapszámban közlendő, de egyes részleteiben már előzetesen nyilvánosságra hozott interjúban. "Az amerikaiaknak és arab partnereiknek jól meg kell gondolniuk, hogy akarnak-e állandó háborút" - nyilatkozott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái