Előfizetői tartalom

Tényleg olyan keveset keresnek a tanárok?

Portfolio
A magyarországi közoktatásban dolgozók bére nemzetgazdasági összevetésben egyértelműen kevés, de még a közszférában is csak most éri el az átlagot. Az elmúlt bő egy évtizedben a tanárok bére lassabban emelkedett, mint az országos bérszínvonal vagy akár az állami szférában dolgozók bére, azonban a 2013-ban indult emelések jelentős bérfelzárkózást idéztek elő az állami szektor kereseteihez képest.

2003-ig visszamenőleg tudtunk fellelni adatokat a közoktatásban fizetett bérekről. Ezek alapján az látszik, hogy ekkor még nem volt jelentős különbség a tanárok, az állami szféra, illetve a nemzetgazdasági átlagbér között. Ennek oka, hogy 2002-ben 50 százalékos egyszeri béremelésről döntött az új kormány, ami a korábbi lemaradást jórészt eltüntette. A következő évek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés