Előfizetői tartalom

Tízmillióan Magyarországon? Már egy Szegeddel kevesebb

Portfolio
Tavaly - elsősorban az év eleji járványok miatti halálozások követeztében - csaknem 40 ezer fő volt a magyar népesség természetes fogyása. A halálozások száma 4,2%-kal, a születések száma viszont csak 0,2%-kal haladta meg a 2014-ben regisztráltat. Év végén a népesség becsült lélekszáma a nemzetközi vándorlás figyelembevételével 9 millió 823 ezer fő volt.

2015 folyamán 91 700 gyermek jött világra, ami mindössze 190-nel, 0,2%-kal haladta meg az előző évit. A születésszám az év első öt hónapjában és szeptemberben emelkedett, a többi hat hónapban viszont elmaradt az előző évitől. Összességében a születések száma nincs növekvő trendben, és a válság előtti értékekhez képest havonta nagyjából 500-zal kevesebb gyerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés