Előfizetői tartalom

Súlyos szabálytalanságokat talált az ÁSZ magyar kórházaknál

Portfolio
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött tíz hazai kórházból kilencnél súlyos közbeszerzései szabálytalanságok derültek ki - tudta meg a Magyar Idők. Az érintett kórházak több esetben is közbeszerzés lefolytatása nélkül rendeltek meg naponta használt gyógyszereket, takarítást vagy őrzési szolgáltatást, ezek közül több ügyet is Közbeszerzési Döntőbizottság elé vitt az ÁSZ.

A lap értesülései szerint a 2008-tól 2013-ig terjedő időszakban tíz kórházból kilenc közbeszerzés kiírása nélkül rendelt meg naponta használatos gyógyszereket és gyógyászati eszközöket, takarítást és őrzési szolgáltatásokat, de informatikai eszközök bérlését is többször közbeszerzés nélkül intézték. A vizsgált tíz kórházból négynél már lezárultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés