FONTOS Itt a válasz: tényleg felforgatja a gazdaságot a mesterséges intelligencia
 
Előfizetői tartalom

Eltörlik a taxizás hatósági árait?

Portfolio
Eltörölhetik a taxizás hatósági árait, nem tiltják le az Uber-appot, és nem is fogják elvenni az uberes sofőrök autóit, de a beilleszkedést mindenképp elvárják a cégtől - mondta Fónagy János NFM-államtitkár az Indexnek. A MÁV és a Volán összehangolásához nem kell közös szervezet, egy-három év múlva várhatjuk az egységes menetrendet. A közbeszerzéseink pedig így működnek mindenhol a világban, ahogy az se ördögtől való, ha egy baloldali kormány alatt egy baloldali párthoz kötődő ember lesz a magyar műtrágyagyártás sokszoros milliárdosa.

Az interjú fontosabb pontjai: Az Uber nem igazodott a magyar szabályokhoz, és a jogszabályok be nem tartásából fakadó versenyelőnyükkel élve elkezdtek egyre terjeszkedni. Az Uber korszerű technológiai megoldásainak alkalmazása szerinte is kívánatos, nem a rendszerrel van baj. Azzal van a baj, hogy bejön egy montanai alapítású cég, ami két holland bejegyzésű cégen keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés