Előfizetői tartalom

Kiszámolták: ennyire retteg a piac a Brexittől

Portfolio
Az év eleji 10%-hoz képest a piaci árazások alapján jelenleg 40%-os valószínűséget ad a piac annak, hogy az Egyesült Királyság lakossága a júniusi referendumon az elszakadás mellett dönt, derül ki a Credit Agricole CIB elemzői által épített modellekből. Ennek ellenére úgy vélik, hogy végül a bennmaradásra szavazók kerülnek majd többségbe, addig azonban heves ingadozásokra számítanak az ország pénzügyi piacán.

Az utóbbi napokban felerősödő, brit kilépéssel kapcsolatos piaci félelmek az ország pénzpiaci eszközeinek árazásának változásában is jól nyomon követhetőek. Korábban már írtunk róla, hogy milyen - túlnyomóan negatív - gazdasági és politikai következményei lehetnek a britek EU-ból történő kiválásának. Ahhoz, hogy megállapíthassák a Brexit piac által vélt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés