Előfizetői tartalom

Dupláznák Matolcsyék fizetését, titkolnák az alapítványok ügyeit

MTI
|
Index
Jogerős bírósági döntés végrehajtását akadályozná meg a gyakorlatban az a jegybanktörvényhez beadott módosító indítvány, amely gátolná a jegybanki alapítványok adatainak nyilvánosságra hozását, miközben jelentősen megemelnék az MNB vezetőinek a fizetését - mutat rá a jegybanktörvényhez hétfőn beadott módosító indítvány főbb elemeire az Index. A két fideszes képviselő által jegyzett indítványt kivételes eljárásban nyomják át, a parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta is, kedden pedig már el is fogadhatják.

A parlament oldalán hétfőn megjelent 9 oldalas indítvány eljárásrendi szabályokat (határidőket) is megváltoztat, illetve az alábbi pontokat is: Eddig a KSH által megállapított nemzetgazdasági bruttó átlagbér tízszeresében korlátozták az MNB elnökének havi fizetését (ez most havi 2,5 millió forint körüli bruttó keresetet jelent), de most a javaslat nominális számot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés