Előfizetői tartalom

Sérti az Alaptörvényt a jegybanktörvény-módosító javaslat

MTI
|
Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok által közvetlenül vagy közvetve irányított vállalkozásokra is kiterjesztené az üzleti titok körébe tartozó adatokra hivatkozás lehetőségét az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Péterfalvi Attila, a a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke ugyanakkor kijelentette: a javaslat számos ponton vet fel alkotmányossági kérdéseket.

A kormány támogattaA testület hétfő esti ülésén ugyanakkor az ellenzéki képviselők mellett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is az alaptörvény-ellenességet vetette fel Bánki Erik és Mengyi Roland fideszes képviselők előterjesztésével kapcsolatban, amely az MNB-törvényt változtatná meg. Hétfőn benyújtott javaslatukat kivételes eljárásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés