Előfizetői tartalom

Sokallod Matolcsy fizetését? Így keresnek az európai kollégák

Portfolio
Egy törvénymódosítás révén 5 millió forintra emeli a kormány Matolcsy György jegybankelnök fizetését, az MNB alelnökeinek fizetése pedig az elnök fizetésének 90%-át teszi majd ki az új javaslat alapján. Az alábbiakban az európai jegybankelnökök fizetéseit mutatjuk be, ehhez lehet viszonyítani Matolcsy 5 milliós, illetve az alelnökök 4,5 milliós fizetését.

A Portfolio az elmúlt évek során felélénkülő hazai és nemzetközi diskurzusban többször is jelezte, hogy a jegybankári fizetések kapcsán a helyes kérdés úgy szól: "mi az a pénz, amiért a legmegfelelőbb embert tudjuk a jegybankunk élére alkalmazni, hogy a vezetése alatt működő jegybank a lehető legkisebb áldozati rátával stabilizálja gazdaságunkat?"Kapcsolódó cikkünk2013.09.03Ennyit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés