Előfizetői tartalom

Másfél évtized után térhet vissza Argentína a tőkepiacokra

Portfolio
Argentína készen áll 4,65 millárd dollárt fizetni készpénzben annak a négy nagy hitelezőjének, akikkel a korábbi adósságrendezések során nem sikerült megegyeznie, és akikkel most vasárnap éjjel sikerült dűlőre jutni sok év pereskedés után - számol be a Reuters. A megállapodásról ezen a héten dönt a Kongresszus, amit ha megszavaznak, akkor egy 14 éve tartó jogi vita érhet véget és a nemzetközi tőkepiacok ismét kinyithatják ajtójukat az ország előtt.

A vasárnap éjszaka létrejött egyezség értelmében a négy legnagyobb eddig kifizetetlen hitelező megkapja a fennmaradó követelésének 75 százalékát, beleértve a tőkét és a kamatokat is. A bíróság által kijelöl közvetítő sajtótájékoztatón mutatta be a megállapodás részleteit, ami tartalmazza a 2002-es 100 milliárd dolláros argentin csődhöz visszanyúló jogi vita...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés