Előfizetői tartalom

Meglepő horvát bejelentés: 4 év múlva eurónk lesz

MTI
Tihomir Oreskovic horvát miniszterelnök reális esélyt lát arra, hogy Horvátország két éven belül megkezdje az euró bevezetésének folyamatát, és négy éven belül bevezesse a közös valutát - közölte a Novi List horvát regionális napilap szerdán. A kormányfő erről kedden beszélt Berlinben, Angela Merkel német kancellárnál tett hivatalos látogatása alkalmával.

Boris Vujcic horvát jegybankelnök ugyanakkor a lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte lehetetlen négy éven belül bevezetni az eurót, az 2022-ben történhet meg legkorábban. Horvátországnak először csökkentenie kell az államadóságot, amely jelenleg a legnagyobb akadálya az euró bevezetésének. Ezt néhány évig szinten kell tartania, úgy 2020-ig, majd csak utána léphet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés