Előfizetői tartalom

Nem kapott tiszta képet a Fed, de két hét múlva döntenie kell

Portfolio
Bár összességében mérsékelten kedvező az Egyesült Államok gazdasági helyzete a friss adatok alapján, de ez azért nem annyira meggyőző - lényegében ez a kép rajzolódik ki a ma este közzétett Fed Bézs Könyvből. A tiszta kép hiánya mellett ül majd össze a Fed két hét múlva, hogy döntsön az irányadó rátától, igaz a piac nem mostanra, hanem majd az év későbbi szakaszára várja az újabb kamatemelést.

Eléggé vegyes a gazdasági helyzet az Egyesült Államok különböző térségeit tekintve, így igencsak fel van adva a lecke a Fednek a kamatpolitika terén. A Bézs Könyv főbb üzenetei ugyanis ezek: Bár az USA legtöbb térségében élénkült a gazdasági aktivitás, de közben nagy különbségek látszanak ebben mind területi, mind ágazati szinten A megkérdezett üzleti partnerek alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés