Előfizetői tartalom

Ezért nem fáj annyira az Iszlám Államnak az olajár esése

Portfolio
Az alacsony olajár és az olajtermelő területek ellen irányuló légicsapások arra kényszerítették az Iszlám Államot, hogy más alternatív finanszírozási csatornák felé forduljanak. Nemzetközi sajtóértesülések szerint a hivatalos devizaárfolyam befolyásolásával, illetékesek megfélemlítésével, illetve a nehezen nyomon követhető pénzügyi csatornák kiaknázásával havi szinten akár 20 millió dollár is ütheti az Iszlám Állam markát.

Az utóbbi időben megsokasodott légitámadások súlyos csapást mértek az Iszlám Állam finanszírozására. Bár a kitermelés továbbra is folyik, a támadások miatti károk helyreállítása, a termelés időszakos kimaradása, illetve a nyomott világpiaci árfolyam az olajbevételek megcsappanását eredményezték. A terrorszervezet vezetőinek ezért egyre nagyobb mértékben kell alternatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés