Így szakíthatsz nagyot, ha hiszel a magyar focicsodában
Gazdaság

Így szakíthatsz nagyot, ha hiszel a magyar focicsodában

Portfolio
Sokak szemében már az is szenzációszámba megy, hogy a magyar válogatott 44 év után kijutott a nyári franciaországi Európa-bajnokságra. Innentől viszont akár azzal is kereshetünk pénzt, ha megnyeri Magyarország a kontinensviadalt, hiszen a fogadóirodáknak "hivatalból" számolniuk kell minden résztvevő esetleges győzelmével. Rövid körképünk alapján akár a tétjük több százszorosát is visszakaphatják azok, akik viccből vagy komolyan a magyar válogatott végső győzelmére tesznek.
Néhány évvel ezelőtt az online szerencsejáték gyakorlatilag állami monopólium lett Magyarországon, hiszen a NAV letiltotta a külföldi oldalak elérhetőségét, legálisan csak a Szerencsejáték Zrt. TippmixPro nevű felületén lehet fogadni. A kormány lépése be is szűkítette a piacot, tapasztalataink szerint a legnagyobb végek közül a Sportingbet, a Bet365 és a Betfair oldala elérhetetlen itthonról. Ugyanakkor néhány cég túlélte a változást, az Unibetnek és a Bwinnek még mindig van magyar oldala.

Érdemes rögtön az egyetlen legális lehetőséggel, a TippmixPróval kezdeni, a magyar sportfogadási oldal szerint náluk 250-szeres pénzt ér most az, ha Magyarország végső győzelmére teszünk. Azt érdemes hozzátenni, hogy az oldalon egy szelvénnyel legfeljebb egymillió forintot nyerhetünk, vagyis négyezer forintnál nagyobb téttel nem lehet megtenni a magyar sikert. Persze több külön szelvényt fel lehet adni. A Szerencsejáték Zrt-nél a németek és a franciák győzelmét tartják a legvalószínűbbnek, esetükben mindössze 4,25-szörös pénzt kereshetünk a tippel. A Nagyobb külföldi oldalakhoz képest a Tippmix kínálata szerényebb, nem lehet például tippelni az Európa-bajnokság gólkirályára. Magyar szempontból a végső győzelem mellett csak azt tudjuk megfogadni, hogy a válogatott az F-csoport élén végez, ez 12,25-szörös pénzzel kecsegtet, ehhez Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kellene megelőznünk.

Az Unibetnél nagyjából kétszázszoros pénzt ér az, ha eltaláljuk, hogy Magyarország ül fel Európa futballtrónjára a nyáron, ezzel náluk számítunk a legesélyesebbnek a végső győzelemre. A Tippmixhez hasonlóan az északírek és az albánok győzelme ér csak nagyobb pénzt az Unibetnél, mint a magyaroké. A végső győztest illetően szinte minden fogadóirodánál a német-francia-spanyol hármas esélyei a legjobbak, ezen belül Németország és Franciaország győzelme fizeti a legkevesebb pénzt. Az Unibetnél vannak olyan magyar szempontból érdekes fogadások, melyekre a Tippmixen nem lehet fogadni. A lehetséges gólkirályok közül például Németh Krisztián elsősége 81-szeres, Szalai Ádámé pedig 91-szeres pénzt ér, vagyis aki komolyan hisz a csodában, az a végső győzelemmel párhuzamosan ezeket is megfogadhatja. Emellett arra is lehet tétet tenni, hogy a tornán Magyarország szerzi a legtöbb gólt, ha így lesz, akkor az 151-szeres pénzt ér a szerencsés fogadónak, ha viszont a realitások talaján maradunk, akkor kilencszeres szorzóval megtehetjük, hogy az Eb legkevesebb gólját szerzi magyar játékos. Az Unibet oddsai alapján egyébként a legvalószínűbb, hogy már a csoportmeccsek alatt elvérzik majd a magyar válogatott, a csoportból való továbbjutásunkra most 2,75-szörös szorzóval lehet fogadni. Emellett többek között arra is tippelhetünk, hogy a döntőben veszít csak a válogatott, ez 61-szeres szorzóval kecsegtet.

A Bwinnél is nagyon hasonló a képlet, az ő fogadási lapjukon 251-szeres szorzót ér az, ha Magyarország meglepetésre a kontinens trónjára ül. A legesélyesebb szerintük is a német és a francia válogatott nagyjából fej-fej mellett, a dobogó harmadik helye pedig a papírforma szerint a spanyoloké lehet. Az F-csoport végkimenetelére is lehet fogadni, ott 12-szeres pénzt ér, ha a magyar csapat megelőzi három riválisát.

A fentieknél sokkal nehezebben elérhető Magyarországról a legendás angol William Hill fogadóiroda kínálata. Ők a többieknél sokkal kevésbé bíznak a magyar válogatottban, ami nem is véletlen azt követően, hogy 1986 óta nem vett részt nagyobb világeseményen hazánk. Az angoloknál több mint ötszázszoros szorzója van annak, hogy Magyarország nyeri az Európa-bajnokságot. A William Hill szerint nekünk van a legkisebb esélyünk a végső győzelemre, még Albánia szorzója is alacsonyabb. Az nem meglepő, hogy az angol fogadóiroda is a francia és a német csapat győzelmére fizeti a legkevesebb pénzt.
Krones
szijjarto1119
Áder János köztársasági elnök (b), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4) és Chikán Attila vezérigazgató MTI/Bruzák Noémi
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_611533595
BET
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
szijjarto1119