Előfizetői tartalom

Újra elindult a nulla felé a magyar infláció

Portfolio
Holnap - a piaci elemzők várakozásai szerint - 0,4%-os februári inflációról ad számot a KSH. A Portfolio felmérése alapján az év végére vonatkozó várakozások nem süllyedtek tovább, de arra egyre nagyobb esélyt látnak a szakértők, hogy néhány hónap múlva ideiglenesen újra a negatív tartományba süllyed a fogyasztói árindex.

Az üzemanyagok ára februárban is jelentősen, havi szinten 4%-ot meghaladó mértékben csökkent, ezt a szezonális élelmiszerek és a piaci szolgáltatások árának emelkedése ellensúlyozhatta. Így a havi árváltozás 0% lehetett, aminek hatására a januári 0,9%-ról 0,4%-ra eshet vissza az éves infláció - mondja Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Török prognózisa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés