Előfizetői tartalom

Gigantikus simlit vallott be a kormány? (2.)

Portfolio
A kormány tiltott megoldással akarja javítani a költségvetés szándékoltan átláthatatlan helyzetét - írja legfrissebb jelentésében a Romhányi Balázs vezette Költségvetési Felelősségi Intézet a Nemzetgazdasági Minisztérium március 3-án kiadott, növekedési hitellel kapcsolatos közleményére reagálva. Ha kiderül, hogy nem valós, magyarországi gazdasági események alapján gazdagszik az állam, hanem más országok elől szipkázza csak el az adót, akkor akár nagy nemzetközi botrány és kártérítés is lehet a történet vége - figyelmeztet az intézet. Közben az Átlátszó azt írta: egy amerikai kötődésű multinacionális vállalatcsoport egyik magyarországi leányának hagyta jóvá ezt a konstrukciót a pénzügyi kormányzat.

Luxgate után Hungate?A KFIB jelentésben emlékeztet arra, hogy Luxemburg évtizedeken keresztül folytatta azt a gyakorlatot, hogy multinacionális cégeket alacsony társasági adókulccsal rávett nyereségük, és így adójuk Luxemburgba "telepítésére", amiből a parányi ország igen jól megélt. Mióta kitört a luxgate botrány, folyamatosan szigorodnak azok a szabályok, amelyek célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés