Előfizetői tartalom

Milyen lehet az új Európa, amiről Orbán beszélt?

Portfolio
Orbán Viktor szerint a következő évek egyik legfőbb kérdése a magyarok számára is az lehet, hogy akarunk-e csatlakozni a formálódó szorosabb Európai Unióhoz. A kormányfő szerint nemzeti konszenzust kellene elérni a kérdésben, azonban egyelőre nagyon kevés a konkrétum, ami alapján dönteni lehetne. Az európai színtéren csak annyit látunk, hogy egyre többet beszélnek egy szorosabb fiskális unió lehetőségéről, folyamatosan születnek újabb és újabb tanulmányok, elemzések a témában, de konkrét lépéseket még nem tett Brüsszel sem a megvalósítás felé.

Most annyi baj van az Európai Unióban, hogy sok ország barátkozik azzal a gondolattal, hogy a közös pénzen túl további integrációt is létrehozzanak, ami nekünk is kihívást jelent. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a fene nagy elszántság végeredményre is jut, mindenesetre át kell gondolni azt, hogy mi lenne a magyar érdek, csatlakozni az euróhoz és így a közös rendszerekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés