Előfizetői tartalom

Kifakadt a sztárközgazdász: ebből így baj lesz!

Portfolio
Ha a kínai döntéshozók továbbra is monetáris lazítással kívánják segíteni a gazdasági szerkezetváltás, mindeközben pedig folytatni akarják a tőkepiac liberalizációját, akkor nem tarthatják sokáig a jelenlegi szinten rögzítve a jüan árfolyamát, állítja blogbejegyzésében Ben Bernanke. A volt Fed-elnök szerint Kína nagy trilemmája célzott fiskális politikával orvosolható lenne, amivel értékes időt nyerhetnénk a gazdaság szerkezeti átalakításának levezényléséhez.

A legfőbb kínai döntéshozók - köztük a jegybank (PBOC) elnöke - az utóbbi hónapokban többször is nyomatékosították, hogy nem áll szándékukban a jüan jelentős leértékelése. Idén január közepére úgy tűnik, sikerült meggyőzni a piaci szereplőket erről, azonban egyértelmű, hogy hosszútávon - a politikai és gazdasági folyamatok változatlansága mellett - nem fenntartható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés