Előfizetői tartalom

Ma EU-csúcs: működik-e a mágikus migrációs terv?

Portfolio
Az uniós intézmények meggyőződése, hogy a ma a tagállamok vezetői elé kerülő EU-török menekültterv jogilag megáll a lábán, mert szavatolja a görög szigetekre érkező személyek menedékjogi kérelmének benyújtását és egyedi elbírálását. A szír menekültek Törökországból történő közvetlen áttelepítése önkéntes lesz, és nem jelenthet plusz terhet a tagállamok által eddig elfogadott menekültkvótákhoz képest - írja a Bruxinfo.

"Nem fordítunk hátat a menedékkérőknek" - próbálta eloszlatni a küszöbönálló EU-török megállapodás menekültek visszaküldésének jogszerűségével összefüggő kételyeket szerdán az Európai Bizottság első alelnöke, amikor bemutatta azt a terv jogi aspektusaira fókuszáló közleményt, ami az intézmény hozzájárulása a csütörtök-pénteki előbb EU, majd EU-török...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés