Előfizetői tartalom

Két ábra arról, hogy a magyar állam mire költ nagyon keveset

Portfolio
A teljes EU, illetve az euróövezet szintjén átlagosan az államháztartási kiadások 40%-át fordítják az európai országok társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra - olvasható ki az Eurostat kedden közzétett, 2014-es adatokat tartalmazó jelentéséből. Az uniós statisztikai hivatal két olyan táblázatot is közölt, amivel jól összehasonlítható, hogy az egyes uniós tagállamok mire költenek előszeretettel, és mire kevésbé.

Az Eurostat kedden tette közzé jelentését az államháztartási kiadások megoszlásáról, az egyes EU-tagországokban és uniós szinten is. Összességében elmondható, hogy továbbra is a társadalombiztosítási és jóléti kiadásokra költik az európai államok a legtöbb adófizetői pénzt: az EU átlagosan 40,4%-át, az eurózóna átlagosan 41,2%-át költi el ezekre a célokra (betegség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés