Előfizetői tartalom

Ezt gondolják az MNB váratlan lépéséről az elemzők

Portfolio
Szinte minden elemzőt meglepett keddi 15 bázispontos kamatcsökkentésével a Magyar Nemzeti Bank. A monetáris tanács a kamatfolyosót is arrébb tolta, eszerint az overnight betéti kamatláb -0,05% lett, vagyis a negatív tartományba süllyedt. Ezzel a feltörekvő piaci országok között elsőként lépett erre az útra. Elemzők ezek után újraszámolják kamatpálya-várakozásukat, miközben úgy vélik: az új lépések a forint gyengítését is célozzák.

A már tegnap megkezdett magyar jegybanki kamatcsökkentés után az elemzők sorra csökkentik alapkamat-várakozásukat. Az OTP elemzői például már 0,9%-os alapkamatot jeleznek előre, a JP Morgan londoni közgazdászai pedig elképzelhetőnek tartják a 0,5%-os alapkamatot is. A Commerzbank szakértői pedig már a 320-as euró-forint kurzust látják a következő hónapokra előre.A Portfolio...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés