Előfizetői tartalom

Naponta üresednek meg háziorvosi praxisok

Index
Január és március között 69 háziorvosi praxis vált tartósan betöltetlenné az országban; így 307-re emelkedett azoknak a körzeteknek a száma, ahol legalább fél éve nincs már háziorvos - írja a Magyar Nemzet. Az Országos Alapellátási Intézet (Oali) nyilvántartása szerint budapesti, békési, szabolcsi és Fejér megyei körzetek üresedtek meg idén.

A tartósan betöltetlen körzetek száma annak ellenére nő, hogy az állam nemrég letelepedési és praxisjog-vásárlási támogatást hirdetett, amivel az üres praxisok betöltését ösztönöznék. Az Oali elnöke szerint ugyanakkor ez láthatóan nem oldja meg a problémát. Selmeczi Kamill szerint már most is sok háziorvos dolgozik úgy, hogy betöltötte a nyugdíjkorhatárt, ezért egy-két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés